Den hyggelige shoppetur er en global miljøsviner

April 4, 2017

I denne uge sætter Kestlers Kaffeklub fokus på tøjproduktion, genbrugsindustrien og fast fashion. Journalisterne Kim Faber og Mette Guldagger har i løbet af marts dækket problematikken indgående for Politiken. De er gæster i denne uges podcast, hvor de får selskab af David Watson, der arbejder med bæredygtigt forbrug i organisationen PlanMiljø.

00:0000:00

Syrien - hvad nu? Del 1.

March 28, 2017

Politikens politiske podcast, Kestlers Kaffeklub, gør i denne uge status over situationen i Syrien sammen med Sune Haugbølle og journalist og dokumentarinstruktør Nagieb Khaja.

I første del af podcasten giver Sune Haugbølle sit bud på en analyse af den seneste tids begivenheder samt kommer med mulige fremtidsperspektiver.

00:0000:00

Syrien - hvad nu? Del 2.

March 28, 2017

Politikens politiske podcast, Kestlers Kaffeklub, gør i denne uge status over situationen i Syrien sammen med Sune Haugbølle og journalist og dokumentarinstruktør Nagieb Khaja.

I anden del fortæller Nagieb Khaja om sit arbejde med at filme i Syrien under krigen og om nogle af de reportager fra Syrien, som han er på vej med en bog om.

00:0000:00

Er de gamle partier fortabt?

March 24, 2017

De gamle skillelinjer blandt danske vælgere som geografi, uddannelse, indkomst og ideologi betyder stadig en hel del. Men derudover spiller nye og andre faktorer også ind. Kestlers Kaffeklub dykker ned i den store valgundersøgelse af folketingsvalget 2015 og stiller valgforsker Rune Stubager spørgsmålet: Hvordan ser fremtiden ud?

00:0000:00

»Bandepakken gør ondt værre«

March 21, 2017

Den bandepakke, som regeringen er ved at forhandle færdig i disse dage, vil skabe mere rå og forhærdede kriminelle, mener formanden for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting. Han besøger Kestlers kaffeklub sammen med Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard. Emnet er bandepakken.

00:0000:00

Skæbnesvanger ouverture til medieforliget

March 14, 2017

Kor, orkestre og koncerthus skal ikke længere være en del af Danmarks Radio, men i stedet måske høre under Det Kongelige Teater. Og så skal Sjællands symfoniorkester, Copenhagen Phil, nedlægges.

Sådan lød nogle af de politiske toner i sidste uge fra kulturminister Mette Bock (LA)

Men hvad kan disse nye forslag få af konsekvenser for dansk klassisk musik, der i disse år får flere og flere danskere til koncertsalene rundt om i Danmark?

Mangeårig topembedsmand i Kulturministeriet og tidligere direktør i Kunststyrelsen, Poul Bache, er sammen med Thomas Michelsen gæster i denne uges udgave af Politikens politiske podcast.  Sidstnævnte anklagede i en kommentar på Politiken i sidste uge kulturministeren for at være »rabiat«. og DF's kulturordfører Alex Arendthsen for ikke at vide, hvad han taler om.

 

00:0000:00

Forstå slagsmålet om boligskat

February 14, 2017

Regeringens forslag til en ny boligskat har givet anledning til et politisk slagsmål på Christiansborg, der handler om mursten, millionærknæk og misundelseskat. Lyt i Kestlers Kaffeklub, hvor vært Amalie Kestler ser på boligskatten sammen med økonom Regitze Lund Wandøe og Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard. 

00:0000:00

»Økonomiske argumenter fylder for meget i den politiske debat«

February 7, 2017

De økonomiske reformer bygger på et for smalt menneskesyn. Det mener Niels Kærgård, professor ved Københavns Universitet og ugens gæst i Politikens politiske podcast, Kestlers Kaffeklub. Han peger på, at nutidens politikere kan lære noget af en debat mellem to danske præster for 150 år siden. 

00:0000:00

»Vi misforstår Rusland og det fører til forkert politik«

January 31, 2017

Vesten fremkalder et forstørret fjendebillede af Rusland, som vi kender fra Den Kolde Krig, og dét er en fejllæsning, hvis konsekvens kan være en eskalering af krisen mellem øst og vest.

Det mener tidligere redaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose, der er nuværende seniorforsker ved den libertære tænketank Cato Institute i USA. Rose dækkede i sin tid som Ruslandskorrespondent for både Berlingske og Jyllands-Posten Sovjetunionens opløsning.

Han er ugens gæst i Politikens politiske podcast Kestlers Kaffeklub.

00:0000:00

Går den menige polak egentlig ind for liberalt demokrati?

January 26, 2017

Hvis man skal forstå Polen i dag, må man forstå, at en del polakker ligesom flertallet i parlamentet er tilhængere af nationalkonservative værdier og modstandere af det, som vi opfatter som liberale demokratiske værdier. Søren Riishøj, lektor emeritus ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet og Polens-kender er sammen med Politikens journalist Jens Bostrup, der netop er kommet hjem fra en reportagerejse til Polen, gæster i Kestlers Kaffeklub.

00:0000:00