»Bandepakken gør ondt værre«

March 21, 2017

Den bandepakke, som regeringen er ved at forhandle færdig i disse dage, vil skabe mere rå og forhærdede kriminelle, mener formanden for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting. Han besøger Kestlers kaffeklub sammen med Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard. Emnet er bandepakken.

00:0000:00

Skæbnesvanger ouverture til medieforliget

March 14, 2017

Kor, orkestre og koncerthus skal ikke længere være en del af Danmarks Radio, men i stedet måske høre under Det Kongelige Teater. Og så skal Sjællands symfoniorkester, Copenhagen Phil, nedlægges.

Sådan lød nogle af de politiske toner i sidste uge fra kulturminister Mette Bock (LA)

Men hvad kan disse nye forslag få af konsekvenser for dansk klassisk musik, der i disse år får flere og flere danskere til koncertsalene rundt om i Danmark?

Mangeårig topembedsmand i Kulturministeriet og tidligere direktør i Kunststyrelsen, Poul Bache, er sammen med Thomas Michelsen gæster i denne uges udgave af Politikens politiske podcast.  Sidstnævnte anklagede i en kommentar på Politiken i sidste uge kulturministeren for at være »rabiat«. og DF's kulturordfører Alex Arendthsen for ikke at vide, hvad han taler om.

 

00:0000:00

Forstå slagsmålet om boligskat

February 14, 2017

Regeringens forslag til en ny boligskat har givet anledning til et politisk slagsmål på Christiansborg, der handler om mursten, millionærknæk og misundelseskat. Lyt i Kestlers Kaffeklub, hvor vært Amalie Kestler ser på boligskatten sammen med økonom Regitze Lund Wandøe og Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard. 

00:0000:00

»Økonomiske argumenter fylder for meget i den politiske debat«

February 7, 2017

De økonomiske reformer bygger på et for smalt menneskesyn. Det mener Niels Kærgård, professor ved Københavns Universitet og ugens gæst i Politikens politiske podcast, Kestlers Kaffeklub. Han peger på, at nutidens politikere kan lære noget af en debat mellem to danske præster for 150 år siden. 

00:0000:00

»Vi misforstår Rusland og det fører til forkert politik«

January 31, 2017

Vesten fremkalder et forstørret fjendebillede af Rusland, som vi kender fra Den Kolde Krig, og dét er en fejllæsning, hvis konsekvens kan være en eskalering af krisen mellem øst og vest.

Det mener tidligere redaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose, der er nuværende seniorforsker ved den libertære tænketank Cato Institute i USA. Rose dækkede i sin tid som Ruslandskorrespondent for både Berlingske og Jyllands-Posten Sovjetunionens opløsning.

Han er ugens gæst i Politikens politiske podcast Kestlers Kaffeklub.

00:0000:00

Går den menige polak egentlig ind for liberalt demokrati?

January 26, 2017

Hvis man skal forstå Polen i dag, må man forstå, at en del polakker ligesom flertallet i parlamentet er tilhængere af nationalkonservative værdier og modstandere af det, som vi opfatter som liberale demokratiske værdier. Søren Riishøj, lektor emeritus ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet og Polens-kender er sammen med Politikens journalist Jens Bostrup, der netop er kommet hjem fra en reportagerejse til Polen, gæster i Kestlers Kaffeklub.

00:0000:00

»Jeg var lige ved at køre galt, da jeg hørte Trumps talsmand lyve«

January 24, 2017

Politikens tidligere USA-korrespondent Jakob Nielsen er netop landet fra Washington D.C., hvor han har dækket indsættelsen af Donald Trump som amerikansk præsident. Jakob Nielsen fortæller i denne udgave af Kestlers Kaffeklub om sine oplevelser fra turen og vurderer fremtiden under Trump.

00:0000:00

Frankfurterskolens forklaring på Trump og den politiske krise

January 17, 2017

Trump, Brexit og populisters fremmarch. Hvis man synes, at verden lige nu er svær at få hold på, kan tankerne fra den såkaldte Frankfurterskole være værd at kigge nærmere på. Det siger phD i politisk teori Malte Frøsle Ibsen, der er ugens gæst i Kestlers Kaffeklub.

00:0000:00

Prisen for større kommuner er demokratisk iltsvind

January 10, 2017

Det lokale demokrati står som en taber i 10-året for kommunalreformen. Lokalt er der en stor opgave i at få noget af det mistede tilbage igen. Til gengæld er der også gevinster i det nye danmarkskort, mener kommunalforsker Kurt Houlberg.

00:0000:00

Hvordan løfter skolen de svageste elever?

January 3, 2017

Der er en risiko ved ideen om økonomisk gulerod til folkeskoler, der løfter svage elever, mener Agi Csonka, adm. direktør i SFI. Hun har andre forslag med i denne uge i Kestlers Kaffeklub, hvor hun er gæst sammen med Politikens uddannelsesredaktør Jacob Fugslang.  

00:0000:00